måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ökade papperspriser får Stampen att lägga ner Varbergsposten

Publicerad: 6 december 2021, 15:30

”Vi vill lägga resurserna på våra växande prenumererade titlar”, säger Stampen Medias vd Johan Hansson.

Stampen Media lägger ner gratistidningen Varbergsposten. Det sista numret ges ut i slutet av januari.

Ämnen i artikeln:

Stampen

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Dagens Media kunde nyligen rapportera om den kraftiga ökningen av papperspriser som riskerar att slå hårt mot dagspressen – och gratistidningarna i synnerhet.

LÄS ÄVEN: Papperspriserna skjuter i höjden – gratistidningarna hårt drabbade

Stampen Media väljer nu att lägga ner gratistidningen Varbergsposten – bland annat på grund av de höga papperspriserna:

”På senare år har dock ekonomin stadigt försämrats och tidningen går med förlust. I och med den aviserade pappersprisökningen på 50 procent inför 2022 ser Stampen Media ingen långsiktig affär i att driva tidningen vidare”, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi vill lägga resurserna på våra växande prenumererade titlar både digitalt och i papper. Hallands Nyheter läses av fler och fler och har en stark upplageutveckling. Det är där vi ser framtiden för den lokala kvalitetsjournalistiken i Varbergs kommun med omnejd. Vi tror och hoppas att annonsörerna och läsarna av Varbergsposten vill följa med oss över till Hallands Nyheter, säger Johan Hansson, vd på Stampen Media, i pressmeddelandet.

Varbergsposten omsatte under årets tre första kvartal knappt 7,5 miljoner kronor och hade ett negativt rörelseresultat på 1,8 miljoner kronor.

Även Stampens gratistidningar Alingsåskuriren och Lerums Tidning går emot förluster i år. Under årets tre första kvartal hade titlarna negativa rörelseresultat på 0,4 respektive 0,5 miljoner kronor. Alingsåskurirens omsättning låg då på 7,8 miljoner kronor medan Lerums Tidning omsatte 6,3 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev