Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ökad vinst för Metro

Publicerad: 18 Juli 2011, 07:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:03

43 miljoner kronor före skatt. Så mycket vinst gjorde Metro under andra kvartalet 2011.


Ämnen i artikeln:

Per Mikael JensenMetro

Det är i ett färskt bokslut för andra kvartalet 2011 som Metro redovisar en ökad försäljning med 17 procent, nästan 510 miljoner kronor. Samtidigt steg rörelsevinsten från 2,6 miljoner euro till 6,7 miljoner.

Bolaget fick också en kraftigt ökad nettovinst, som ökade från 4,6 till 26 miljoner kronor jämfört med tidigare år.

I Sverige, som bidrog med den största delen av rörelsevinsten, ökade försäljningen med 5 procent till 185 miljoner kronor.

Tack vare att kostnadsökningen endast låg på 1 procent ökade Metro sitt Sverigeresultat med 10 miljoner till 40 miljoner kronor.

Metros vd Per Mikael Jensen vill också lyfta fram starka marknader som St Petersburg som ökade med 22 procent och Chile som ökade med 21 procent.

– Vi är mycket nöjda med alla marknader förutom Danmark och Holland. Framför allt har vi sett en stark förbättring i Sverige, Latinamerika och Asien, säger Metros vd Per Mikael Jensen till dagensmedia.se.

Att Danmark och Holland halkar efter förklarar Per Mikael Jensen med den nationella ekonomin.

– Men det är för tidigt att säga något betydelsefullt om det. I Danmark och Holland har vi först en bra månad och sedan en dålig månad och så fortsätter det. Som sagt, förutom de två länderna är vi väldigt nöjda med resultaten.

Andreas Ohlson är vd för Metro Sverige:

– Vi är mycket nöjda med vårt resultat så här långt i år.Strategin att fokusera upplagan mot Sveriges tre storstadsregioner ger nu bra effekt och vi fortsätter öka i vår långsiktiga strävan att nå 40 procent räckvidd i alla tre storstäder, säger han och fortsätter:

– Dessutom ser vi trenden att betaltidningarnas stagnerande räckvidd accelererar samtidigt som Metro fortsätter växa.

Metro International ligger just nu i förhandlingar om att sälja den franska verksamheten – som plågats av hård konkurrens – till mediekoncernen TF1, som ägt 34 procent av Metro i Frankrike sedan 2003.

Per Mikael Jensen säger att han hoppas att förhandlingarna kan avslutas så snabbt som möjligt.

– Avsikten är att sälja verksamheten och vi hoppas att kunna gå ut med att försäljningen är klar inom en snar framtid.

Metro har också sålt den ungerska verksamheten för 0,3 miljoner euro, vilket innebär att tidningen förlorade 2,5 miljoner euro på affären.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Per Mikael JensenMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.