Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ökad lönsamhet efter Mittmedias nedskärningar

Publicerad: 30 mars 2015, 10:19
Uppdaterad: 22 december 2015, 15:12

Mittmedias minskade personalkostnader är en av anledningarna till att mediekoncernen nu visar upp ett förbättrat resultat på drygt 95 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

I Mittmedias bokslut för år 2014 visar företaget på ett ökat rörelseresultat på 114,5 miljoner kronor efter avskrivningar. Det kan jämföras med 2013 års resultat som landade på 19,7 miljoner kronor.

En av anledningarna till det förbättrade rörelseresultatet att koncernen har minskat på antalet anställda. Mittmedias personalkostnader minskade därför med 37 miljoner kronor år 2014. Också posten "övriga kostnader" minskade med 70 miljoner kronor.

– Mittmedias digitala transformation rullar på i snabb takt samtidigt som vi förbättrar lönsamheten. Det är glädjande och stärker oss i uppfattningen om att vi är på rätt spår, säger Thomas Pettersohn, Mittmedias vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Under år 2014 fick alla Mittmedias tidningar bland annat en gemensam publiceringsplattform och sajtens digitala publik ökade kraftigt till ett genomsnitt på över 1 miljon unika webbläsare i veckan.

Koncernens annonsintäkter minskade med 3,1 procent till 602 miljoner kronor. Den strukturella nedgången för printannonsering tappade drygt 10 procent samtidigt som de digitala annonsintäkterna ökade med 68% till 90 miljoner kronor år 2014.

Även Mittmedias upplageintäkter ökade, enligt pressmeddelandet. Med upplageintäkter på 583 miljoner kronor ökade dem med 1,3 procent.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.