Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ödesdagen på Aftonbladet

Publicerad: 17 Oktober 2011, 12:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:54

Aftonbladets ledning presenterar på torsdag sitt förslag på tidningens nya organisation.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet.seAftonbladet

Som dagensmedia.se tidigare berättat ligger Aftonbladets ledning i förhandlingar med facket om det omfattande besparingspaket som ska genomföras.

Uppemot 85 tjänster kan tas bort då tidningen ska spara 100 miljoner kronor.

I dag skriver Bonniers reklamtidning resume.se att Aftonbladets medarbetare på torsdag får besked om förändringarna ”i detalj”.

Enligt Fredrik Lindén, informationschef på Aftonbladet, är det ”de aviserade organisationsförändringarna” som ska presenteras. I klarspråk betyder det att det övergripande förslag för Aftonbladets nya organisation som ledningen har lagt fram till fackklubbarna ska kommuniceras till medarbetarna.

– Medarbetarnas önskemål har, med rätta, varit att få se hur företagsledningen tänker att bolaget ska vara organiserat. Därför har vi kommit överens med facket om att berätta det, säger Fredrik Lindén till dagensmedia.se.

Han poängterar dock att det handlar om ett förslag – som inte är färdigförhandlat.

Dock kommer ett detaljerat förslag på ”nya Aftonbladet”, som ledningen ser det, att nå medarbetarna för första gången.

Även hur många tjänster som blir övertaliga kommer att framgå.

– Här pratar vi enbart om tjänster och tjänsteutrymmen, inte om personer, säger Fredrik Lindén.

Samtidigt ska också ett paket med avgångsvederlag att presenteras.

Dagensmedia.se har tidigare berättat om Aftonbladet-rävarna Lasse Anrell och Arne Höök – som i en parodi på chefredaktör Jan Helins veckobrev levererar svidande kritik mot ledningen.

Resume.se berättar i dag om massiv kritik mot Aftonbladets ledning i en nyligen genomförd medarbetarenkät. Bland annat ska tre av fyra se mörkt på Aftonbladets framtid. Två av tre tycker inte ”att ledningen har några klara mål för verksamheten”.

– Vi kommenterar inte interna undersökningar. Men det ska nog ses mot brakgrund av den strukturomvandling som hela dagspressen går igenom just nu, säger Fredrik Lindén, som dock säger att det även fanns positiva resultat i undersökningen:

– Bland annat finns det en väldig stolthet i att arbeta på Aftonbladet. Och många har också svarat att det är kul på jobbet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.