torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Nytt sparpaket på Mittmedia

Publicerad: 15 oktober 2014, 08:27
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

Mittmedia ska spara 80 miljoner kronor – kan bli aktuellt med nya nedskärningar

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare skrivit om Mittmedias tuffa utmaningar i att ställa om till en digital framtid.

Nu har koncernen startat flera utredningar i syfte att hitta nya intäkter och minska konstaderna med hela 80 miljoner kronor på två år. Det skriver Journalisten. Personalen ska ha informerats om de nya utredningarna i början på veckan.

– Målsättningen är att öka intäkterna och minska kostnaderna med totalt 50 miljoner kronor nästa år och 80 miljoner kronor 2016, säger Per Åhlin, administrativ redaktionschef på Mittmedia, till Journalisten.

Bakgrunden till beslutet är att läsarnas överflyttning från print till digitalt gått snabbare än vad Mittmedia trodde för två år sedan.

I december 2012 meddelade Mittmedia att 150 tjänster skulle bort under de tre kommande åren till följd av ett sparpaket. Under 2014 har cirka 75 redaktionella tjänster försvunnit.

Enligt fackklubben på Mittmedia, som är starkt kritisk, kommer koncernens nya utredningar i förlängningen att innebära nya ännu större nedskärningar.

– Även om ledningen inte har definierat besparingarna i antal tjänster i det här läget, behöver man inte vara raketforskare för att förstå att vi står inför betydande nedskärningar de kommande åren, säger Tomas Backlund, ordförande i journalistklubben på Mittmedia, till Journalisten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev