Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

NYT-redaktör slutar efter kritiserad debattext

Publicerad: 8 juni 2020, 06:14

Den publicerade texten har lett till massiv kritik vilket gjorde att James Bennet, chef för New York Times ledarsida, fick lämna sitt uppdrag på söndagen.

James Bennet, chef för New York Times ledarsida, får lämna sitt uppdrag efter den kritiserade publiceringen av en debattartikel om att militären bör kopplas in mot demonstranter.


Ämnen i artikeln:

New York Times

Det var i förra veckan – med anledning av reaktionerna efter George Floyds död – som New York Times publicerade en debattartikel där åsikten att det bör tas hårdare tag mot demonstranter fördes fram. Texten som hade rubriken ”Militären bör kopplas in” var signerad den republikanske senatorn Tom Cotton, som har nära band till president Donald Trump

Men debattartikeln har lett till kraftig kritik från såväl läsare som tidningens egen personal. 800 medarbetare har skrivit på ett protestupprop och flera har varnat för att publiceringen innebär fara för tidningens svarta personal.

Inledningsvis försvarade tidningens ansvariga utgivare A.G. Sulzberger publiceringen för att sedan backa i frågan. Och i går söndag stod det klart att James Bennet, chef för New York Times ledarsida sedan maj 2016, lämna sitt uppdrag. Det rapporterar bland annat AFP. James Bennet har medgett att han inte läste texten inför publiceringen.

”James och jag är överens om att det krävs en ny ledning för att ta opinionsavdelningen genom en period av betydande förändring”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

New York Times

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev