fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Nyhetstjänsten Newsworthy nyrekryterar och expanderar

Publicerad: 9 september 2021, 08:44

Newsworthy rekryterar journalisten Martin Olsson och affärsutvecklaren Gustav Gatu från Bonnier news next.

Foto: Pressbild

Nyhetstjänsten Newsworthy värvar två nya medarbetare. Dessutom expanderar och kommer nu finnas på tre olika platser i landet.
– Pandemin har visat att det går att jobba på distans och gett oss mod att nu gå in för geografiskt utspritt kontor, säger Newsworthys Vd, Jens Finnäs i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Dagspress

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Newsworthy rekryterar affärsutvecklaren Gustav Gatu från Bonnier news next och journalisten Martin Olsson. Därmed kommer nyhetstjänsten, som hittills helt varit Stockholmsbaserad, nu att finnas på tre platser i landet. Gustav Gatu kommer att arbeta från Malmö och Martin Olsson från Karlstad, skriver Newsworthy i ett pressmeddelande.

– Vårt mål är att bedriva en datadriven lokaljournalistik med bevakning i samtliga 290 kommuner. Ska vi göra det på ett trovärdigt sätt behöver vi finnas på fler orter än Stockholm, säger Jens Finnäs.

”Behövs mer än någonsin”

Martin Olsson senare kommer senast från tjänsten som nyhetschef på Värmlands Folkblad.

– Martin är en perfekt rekrytering för Newsworthy. Han kan en lång erfarenhet av lokal journalistik och en av få svenska nyhetschefer som även haft programmering som en sträng på sina lyra, säger Jens Finnäs som är vd och grundare för Newsworthy i ett pressmeddelande.

Gustav Gatu anställs som affärsutvecklare eftersom Newsworthy nu har beviljats innovationsstöd från Myndigheten för press- radio och tv. 

– Newsworthys journalistik behövs mer än någonsin inför valet nästa år. Mitt jobb är att skapa rätt ekonomiska förutsättningarna för den, säger han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev