Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Nyheter24 om filmen där en man försöker köra över flyktingar: "Gör mannen rätt?"

Publicerad: 2 December 2015, 06:43
Uppdaterad: 8 December 2015, 21:14

Nyheter24 publicerade en film med en lastbilschaufför som försöker köra över flyktingar och frågade sina läsare: "Gör mannen rätt eller ska han åtalas?"


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Under tisdagskvällen publicerade Nyheter24 en film föreställande en person som försökte köra över människor. Rubriken som artikeln publicerades med löd: "Här försöker lastbilschauffören köra över flyktingarna" och i puffen ställdes frågan: "Klippet har startat stor debatt, gör mannen rätt eller ska han åtalas?".

På Facebook puffas artikeln med "många tycker att det här var vidrigt, vad tycker du?".

Artikeln väckte stor uppmärksamhet på sociala medier, där bland annat Martin Jönsson, digital direktör på Sveriges Radio twittrade:

" Vi måste, på riktigt, prata om @ Nyheter24 s publicistiska haveri. # denfrågan" och Emma Bouvin på Dagens Nyheter skrev på sin twitter:

"Människosynen som får någon att ens tänka den frågan."

Även Fredrik Strömberg på KIT reagerade på publiceringen och skrev bland annat på sin twitter: "Jag hoppas att @ erikssonhenrik har ett ordentligt möte med sin personal i morgon. Hur sånt där kan hända är i stort sett obegripligt."

Nyheter24:s chefredaktör och ansvarig utgivare Henrik Eriksson säger till Dagens Media att det var en olycklig publicering.

– Nu vill vi be alla som tog del av den om ursäkt och säkerställa att det inte kommer att hända igen.

Han menar även att det är viktigt i sig att publicera filmen då den visar vad som händer i Europa just nu och liknar det med den omtalade journalisten som fällde en flykting med ett barn i famnen. 

– Det är självklart ingen på redaktionen som tyckte att det busschauffören gjorde var rätt eller på något sätt bra. Vi skulle varit mer noggranna i hur vi skötte publiceringen.

Enligt honom ska de nu prata igenom det inträffade internt och se över sina rutiner.

– Vi är väldigt glada att våra läsare reagerade och vill verkligen tacka dem. Det var en felformulerad publicering som verkligen inte skulle ha inträffat.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.