Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Nya chefredaktörer på Mittmedias Gävle-titlar

Publicerad: 22 Augusti 2018, 13:15
Uppdaterad: 22 Augusti 2018, 13:15

Jacob Hilding och Anders Ingvarsson tar över Mittmedias titlar och sajter i Gävle.

Arbetarbladets tillförordnade chefredaktör Jacob Hilding blir ordinarie. Det blir också Gefle Dagblads tillförordnade chefredaktör Anders Ingvarsson.


Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladArbetarbladet

Jacob Hilding har varit tillförordnad chefredaktör på Arbetarbladet sedan Helena Nyman valde att lämna tidningen i maj i år för att ta över Dalarnas Tidningar. Nu har Jacob Hilding utsetts till hennes efterträdare.

Samtidigt står det klart att Anders Ingvarsson, som varit tillförordnad chefredaktör på Gefle Dagblad sedan Anna Gullberg lämnade tidningen efter en långvarig och mycket infekterad konflikt kring arbetsmiljön på tidningen, också går in som ordinarie.

– Båda två är trygga publicister och vet mycket väl vilka utmaningar som mediebranschen står inför. Men ser också vilka styrkor lokala mediehus har med sin nära lokaljournalistik. Med Ingvarsson och Hilding som chefredaktörer i Gävle skapar vi en stark redaktionell lokal ledning, vars uppdrag är att skapa ännu tydligare förutsättningar för lokaljournalistik i Gävleborg, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef på Mittmedia.

Förändringarna innebär att Anders Ingvarsson kommer att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias Hälsingetitlar, Gefle Dagblad och Bandypuls.se.

– GD är en stolt och stark nyhetsförmedlare, det känns riktigt hedrande att få det här uppdraget permanent. Nu inleder vi ett arbete för hur vi tillsammans med Arbetarbladet ska kunna erbjuda ännu mer originaljournalistik i Gästrikland och hur vi tillsammans med Hälsingland kan få ännu mer journalistisk kraft i länet – allt i syfte att ge våra läsare ännu mer angelägen och unik lokaljournalistik, säger Anders Ingvarsson i en kommentar.

Såväl Jacob Hilding som Anders Ingvarsson tillträder omedelbart.

Linnea Kihlström

anna.dohmers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladArbetarbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.