onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ny vd för Direktpress Stockholm

Publicerad: 30 oktober 2014, 07:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:24

UPPDATERAD. Jonas Irebjörk blir ny vd för Direktpress Stockholms innerstadstidningar.

Ämnen i artikeln:

Direktpress

YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


I april i år började Jonas Irebjörk som försäljningschef på Upsala Nya Tidning. Sex månader senare sade han upp sig. Nu står det klart att hans nya jobb blir som vd för Direktpress Stockholms sex innerstadstidningar.

– Det känns jättebra. Jag har haft ögonen på de lokala gratistidningarna ett tag och jag jobbade ju med dem på UNT också. Det ska bli spännande att fortsätta följa den utvecklingen som är på gratistidningsmarknaden med stora räckviddsökningar. Området känns jättespännande och jag ser fram emot att börja på måndag, säger Jonas Irebjörk till Dagens Media.

Innan Jonas Irebjörk började på UNT arbetade han 18 år på TV4, senast som affärsområdeschef. Beslutet att lämna TV4 kom i samband med en omorganisation, som Dagens Media tidigare har berättat om.

– Jag har varit med och utvecklat lokal-tv så jag hoppas ta med mig en del från min lokala tid på TV4, främst inom marknad och sälj. Jag hoppas kunna ta med mig en del bra vi har gjort och fortsätta en del saker man gör bra inom Direktpress, det blir en mix, säger han.

Vad ser du som er största utmaning?

– Jag är såklart inte helt insatt än, men för Direktpress ser jag att det finns en stor utvecklingspotential för nya titlar. Vi täcker inte in hela länet i dag så det kan vara en spännande utveckling att öka antal titlar.

Överlämningen från Direktpress nuvarande vd Carina Rydberg sker under november.

Direktpress-Gruppen har totalt 25 tidningar i och utanför Stockholm, samt i Uppsala, Enköping, Bålsta, Västerås och Göteborg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev