Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ny reporter och tf nyhetschef på GT

Publicerad: 19 februari 2021, 13:24

Från vänster: Linnea Lundström, Elin Kardell och Sanna Wikström.

Elin Kardell kliver in i rollen som tf nyhetschef på GT samtidigt som Linnea Lundström anställs som reporter.


Ämnen i artikeln:

GTChrister El-Mochantaf

Flera förändringar sker inom GT i samband med att ordinarie redaktionschef Andreas Andersson är på föräldraledighet fram till i höst.

Ordinarie nyhetschef Sanna Wikström har utsetts till tf redaktionschef. Från och med i slutet av mars kliver därför Elin Kardell in som tf nyhetschef för tidningen. Senast kommer hon från en projektanställning på Sportexpressen. 

Samtidigt anställs Linnea Lundström som reporter och kliver samtidigt in som biträdande nyhetschef från och med i mars. Hon började sin journalistkarriär redan som 13-åring på Piteåtidningen och har sedan dess varit krönikör och reporter på PT.

 – Linnea är en extremt driven reporter med massvis av energi. Hon kommer att bidra med granskningar, vassa reportage och kommer att bredda ämnena vi traditionellt sett skriver om på GT. Med Elin får vi en ambitiös nyhetschef som tillför nya behövliga perspektiv och som vågar göra modig journalistik, säger Christer El-Mochantaf, chefredaktör på GT, i en kommentar. 

I september förra året tillsatte GT även en ny grävgrupp och i samband med detta tog Sanna Wikström plats i redaktionsledningen, vilket Dagens Media rapporterat om tidigare. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GTChrister El-Mochantaf

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.