fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ny redaktionsledning på Gotlands Media

Publicerad: 19 maj 2023, 06:04

Gotland Medias nya redaktionsledning: Cecilia Thomsson, Pär Ullrich, Kalle Forssell och Vilda Engström.

Vilda Engström blir nyhetschef och ansvarig utgivare på Gotlands Tidningar. Hon tar även plats i Gotlands Medias nya redaktionsledning.

Ämnen i artikeln:

Dagspress

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Nu är det klart med en ny nyhetschef och ansvarig utgivare på Gotlands Tidningar (GT), efter att Mats Pettersson som tidigare innehaft rollen valt att sluta. Den 22 maj tillträder Vilda Engström, tidigare reporter, tillförordnad nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Gotlands Allehanda, som nyhetschef på GT.

– Det var en oväntad fråga, efter så många år som GA-medarbetare. Men det känns både spännande, utmanande och kul att få ägna sig helhjärtat åt nyhetschefsjobbet och att få fortsätta göra angelägen lokal journalistik tillsammans med GT-gänget. Det är nytt och bekant på samma gång, kommenterar Vilda Engström, som också blir ansvarig utgivare på GT.

Vilda Engström tar även plats i en nybildad redaktionsledning inom Gotlands Media som består av Pär Ullrich, chefredaktör och sajtchef, Cecilia Thomsson, nyhetschef och ansvarig utgivare för Gotlands Allehanda, och Kalle Forssell, sportchef.

Även Kalle Forsell och Cecilia Thomsson är nya i sina roller, som de båda tillträdde under året. Gotlands Medias omgörning i ledningen är en del av större förändring inom NTM, där den redaktionella organisationen görs om.

LÄS MER: Två Gotlands Media-chefer lämnar

Johan Mattisson, tidigare vd på Gotlands Media, har liksom övriga vd:ar inom NTM fått nya roller inom moderbolaget. Pär Ullrich, som tidigare var nyhetschef på Gotlands Allehanda, blev chefredaktör på Helagotland.se. Samma förändring har under vintern och våren skett på flera av NTM:s lokala titlar och en rad nya chefredaktörer har utsetts.

– Omgörningen på det planet, med en högsta redaktionell chef på Gotlands Media samt på flera av våra systertitlar inom NTM, gjordes för att renodla och tydliggöra vår redaktionella organisation och sätta skarpare fokus på kärnan i verksamheten som är och alltid varit den oberoende lokala journalistiken, säger Pär Ullrich.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev