Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ny ohelig allians mellan TV4 och Aftonbladet

Publicerad: 5 Maj 2010, 19:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:51

Politikerbloggen och TV4:s partiledarutfrågning Politikerpuben har bytt plattform, från Expressen.se till Aftonbladet.se. Något som återigen väcker frågan om hur relationen mellan koncernkusinerna egentligen är.


Nyligen kunde Dagensmedia.se berätta att Bonnier-kanalen TV4 inleder ett valsamarbete med Schibsted-ägda Aftonbladet. Detta trots Bonniers direktiv om ett utökat samarbete mellan TV4 och Expressen.

När Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin frågades ut av Politikerbloggens Anders Pihlblad och Jonas Gummesson på onsdagskvällen visades samtalet live på Aftonbladet.

Tidigare, exempelvis när KD-ledare Göran Hägglund intervjuades i vintras, har Expressen.se varit Politikerpubens samarbetspartner.

Envisa rykten gör gällande att ledande personer på Expressen och TV4:s nyhetsavdelningar inte kommer överens.

När journalisten - och grundaren av Politikerbloggen - Niklas Svensson återvände till Expressen från TV4 ska TV4-ledningen har reagerat mycket negativt på hans beslut att dra igång en blogg som konkurrerade med TV4:s Politikerbloggen.

Men öppet dementeras konfliktryktena.

– Det finns ingen schism. Jag och Thomas Mattsson åt en god lunch tillsammans förra veckan där vi drog upp samarbetslinjer och bland annat talade om samarbetet med Aftonbladet, sa TV4:s Göran Elleung till Dagensmedia.se i mars.

Även Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen, tonar ned konflikten.

– Vi har många samarbeten med TV4 och fler är på gång. Senast i går lanserade vi tilläggsprodukten "Bernadotte" som dvd och bok, och i går kunde man på TV4 Play också se Expressens exklusiva intervju med Dawit Isaaks fångvaktare. Vi kommer fortsätta hitta på nya saker ihop, säger han.

Han har inget emot att Politikerpuben nu sänds på Aftonbladet.

– Nej, jag har ingen synpunkt på att TV4 också vill distribuera innehållet via andra kanaler - oavsett om det är Comhem, Teracom eller andra mediesajter.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.