Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ny offensiv i tidningskriget – Falkenberg får ny lokal nyhetssajt

Publicerad: 23 september 2022, 05:34

Fredrik Hammarström.

Foto: Privat

Tidningskriget fortsätter – och mediejätten Stampen får mer konkurrens i Västsverige. Nu offentliggör Varbergs Tidning att de öppnar en redaktion i Falkenberg: ”De saknar just nu gratis nyheter”.


Ämnen i artikeln:

StampenDagspressToppnyheter förmiddag

När Stampen beslutade att lägga ned gratistidningen Varbergsposten aviserade familjen Hammarström att de skulle starta en gratistidning i staden, Varbergs Tidning. Två nummer hann tryckas innan Stampen gjorde en kovändning och offentliggjorde att det skulle återlansera sin gamla tidning under namnet Nya Varbergsposten.

Nu inleds en ny offensiv i tidningskriget i Västsverige. Varbergs Tidning kommer nu att lansera en ny lokal nyhetssajt i Falkenberg.

– Det känns oerhört spännande att utvidga satsningen. Vi ser att etableringen i Falkenberg faller väl ihop med vår etablering i Varberg. Vi har fått en väldigt bra start i Varberg och precis som i Varberg kommer vi till Falkenberg för att stanna, säger vd:n Fredrik Hammarström om satsningen, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Kontrar i tidningskriget och startar nyhetssajt: ”Direkt svar på Stampen” 

Fredrik Hammarström menar att det finns ett tomrum att fylla i Falkenberg.

– Många kommuner har både en prenumererad tidning och ett alternativ som är gratis. Falkenberg saknar just nu gratis nyheter.

Enligt pressmeddelandet kommer Simon Leppämäki bli chefredaktör för sajten, samma roll som han har på VT och även på koncernens tidningar i Sjuhäradsbygden.

– Vi har en lång historia av att jobba med lokala nyheter som är gratis. Vi vet att man som gratistidning eller gratissajt kan få en viktig roll som lokal nyhetsförmedlare eftersom man kan nå väldigt många läsare.

Han förklarar att läsarna kan förvänta sig en bred bevakning av området av Falkenbergsredaktionen:

– Det kan vara att trafiken står stilla efter en olycka på E6:an, att det öppnar en ny restaurang på Storgatan eller att FFF har värvat en ny anfallsstjärna, säger Simon Leppämäki.

LÄS OCKSÅ: Tidningskriget i Varberg: ”Succéartad lansering”

 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev