Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ny litteraturredaktör till SvD

Publicerad: 5 Maj 2015, 10:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:02

Aftonbladet, Expressen och Fokus är några av tidningarna som SvD:s nya kulturredaktör Madelaine Levy tidigare har arbetat för.


Ämnen i artikeln:

SvD

I sin roll som litteraturredaktör på SvD kommer Madelaine Levy bland annat att arbeta med att utveckla digitala former för tidningens litteraturbevakning.

– Jag ser verkligen fram mot hösten. SvD Kultur är ledande i Sverige inom litteraturkritik. Ambitionen är nu att förena en lång tradition av kvalitet och integretet med innovation och nya format. Det är precis den typen av kulturjournalistik jag vill arbeta med, säger Madelaine Levy i ett pressmeddelande.

Tidigare har Madelaine Levy varit kulturskribent i bland annat Expressen, Aftonbladet, Bonniers Litterära Magasin och Fokus.

Närmast kommer hon från tidningen Bon där hon har varit chefredaktör och arbetat med digital kommunikation.

– Vi är väldigt glada över att rekrytera Madelaine Levy som ny litteraturredaktör till Svenska Dagbladet. Hon har en gedigen grund i den klassiska litteraturen och breda erfarenheter från kulturområdet och digital utveckling, säger Lisa Irenius, kulturchef på SvD, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag är övertygad om att hon kommer att kunna stärka SvD:s kvalificerade litteraturkritik i det nya medielandskapet.

Madelaine Levy börjar sitt nya jobb i augusti.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.