Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ny historietidning kommer i höst

Publicerad: 24 Maj 2010, 07:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:50

Tidningen "Biografi" blir Historiska Medias fjärde titel i historiesegmentet.


Historiesegmentet har de senaste åren, i Orvesto, visat stark tillväxt. Historiska Medias Populär Historia är störst på marknaden. Förlaget ger också ut Allt om Historia samt Militär Historia, som under året har fått ökad utgivningstakt. Till hösten kommer nästa tillskott, tidningen Biografi. 

– Det är, som namnet antyder, en personhistorisk tidning. Vi siktar på att testa den under hösten och om den fungerar som vi hoppas så släpper vi minst sex nummer nästkommande år, säger Magnus Bergsten, chefredaktör och ansvarig utgivare på Populär Historia.

Orkar marknaden med ännu en historietidning?

– Det tror jag. Vi driver ju även ett bokförlag och kan se att biografier är bland de titlar som säljer bäst. Vi har haft idén en längre stund och nu har den testats utomlands med gott resultat.

Väldigt lite är bestämt om hur tidningen kommer att se ut, säger Magnus Bergsten, men ambitionen är att skildra mellan tio och tjugo personer i varje nummer, där två texter får karaktären av huvudtexter.

– Troligtvis får den här tidningen en mindre prenumererad upplaga än våra andra titlar, eftersom innehållet blir mer av lösnummerkaraktär.

Första numret av Biografi ska komma ut någon gång under hösten. Upplagan är ännu inte bestämd.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.