onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ny gratistidning i Gävle

Publicerad: 1 mars 2012, 06:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:26

På torsdag sista veckan i mars kommer Mittmedias nya gratistidning "Mitt Gävle" ut för första gången.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

RL

Rebecka Lindberg


Som dagensmedia.se tidigare berättat förbereder Mittmedia en stor gratistidningsoffensiv, då man registrerat 15 nya titlar med namnet "Mitt...".

Koncernen vägrar att kommentera om man planerar att ge ut titlarna – men redan nästa vecka släpper koncernen "Mitt Gävle", en titel som dock registrerades för en tid sedan.

– Det är en kraftfull kommersiell satsning för att säkra annonsmarknaden. Men också en publicistisk satsning för att stimulera tidningsläsandet, säger Jan Sundström, ansvarig för Mitt Gävle.

Han tror inte att Mitt Gävle kommer att konkurrera med Mittmedias två morgontidningar i Gävle, Arbetarbladet och Gefle dagblad, utan komplettera dem.

– Jag har svårt att tro att en tidning som görs av två och en halv reporter och kommer ut en gång i veckan ska konkurrera med den kompetens som finns Arbetarbladet och Gefle dagblad, säger Jan Sundström.

De två reportrarna ska sitta tillsammans med Arbetarbladets och Gefle dagblads gemensamma bilageproduktion. De får låna fotograf både från bilageproduktionen och från Arbetarbladets och Gefle dagblads gemensamma bildbyrå.

– 40 procent är redaktionellt material och 60 procent är annonser, säger Jan Sundström.

Annonsförsäljningen sköts av Arbetarbladets och Gefle dagblads gemensamma annonsavdelning.

Mitt Gävle ska innehålla både nyheter och reportage.

– Det finns åtskilligt mycket att skriva om i Gävle så vi kommer kunna hitta en egen spelplan. I första hand blir det feature, säger Jan Sundström.

Målgruppen är främst unga som inte läser morgontidningarna i samma utsträckning som äldre.

Tidningen delas ut med svensk morgontidningsdistribution till alla hushåll och företag i Gävle och kommer finnas i tidningsställ. Tidningen har en upplaga på 48 000 exemplar.

Till att börja med är Mitt Gävle bara en tidning, men funderingar finns kring en sajt.

Gävle saknar en gratistidning sedan Citybladet gick i konkurs efter knappt fem månader, år 2010.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev