Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ny chefredaktör på BLT

Publicerad: 14 December 2016, 09:38
Uppdaterad: 14 December 2016, 13:38

Mimmi Karlsson-Bernfalk går in som chefredaktör och ansvarig utgivare Blekinge Läns Tidning i Gota Media. För några år sedan anklagades hon för att ge efter från påtryckningar utifrån, något som hon motsätter sig. "Jag skulle aldrig vika mig för politiska krav. Jag skulle sälja min mamma för en bra nyhet", säger hon till BLT.


Ämnen i artikeln:

Gota Media

I dag är Mimmi Karlsson-Bernfalk chefredaktör och publisher på Norra Skåne i Hässleholm men från och med nästa vår tar hon över samma roll för Blekinge Läns Tidning (BLT).

Under åren 2009-2013 var hon övergripande redaktionschef för de tre systertidningarna Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning, och dessförinnan har hon varit redaktionschef och ansvarig utgivare på Norra Skåne.

Annelie Henrysson, BLT:s nuvarande tillförordnade chefredaktör, kommer fortsätta på sin position fram till våren.

För några år sedan stormade det rejält kring Mimmi Karlsson-Bernfalk. I en undersökningen som Norra Skånes fackklubb anordnat svarade 94 procent av medlemmarna att de inte längre hade något förtroende för henne. Hon anklagades för att ha låtit utomstående påverka innehållet i tidningen.

När BLT frågar henne om anklagelserna i dag säger hon att de inte stämde.

– Ja, men det skulle jag aldrig göra. Den politiker i Blekinge som tror att den kan flörta med mig gör ett stort misstag. Jag har aldrig stoppat en publicering på grund av påtryckningar och jag skulle aldrig vika mig för politiska krav. Jag skulle sälja min mamma för en bra nyhet, säger hon till BLT.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.