Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

NWT:s vd: "Upp till varje tidning"

Publicerad: 27 Augusti 2014, 10:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:30

NWT har inget centralt stopp för annonser från nazisitiska partiet som till exempel Svenskarnas Parti, säger koncernens vd Mats Muregård.


Ämnen i artikeln:

NWT

Tidningen Dalslänningen, som ingår i NWT-koncernen, publicerar en annons för Svenskarnas Parti. Annonsen är en del i en kriminellt belastad partiföreträdares personvalskampanj för att knipa en plats i kommunfullmäktige i Färgelanda.

Mannen är dömd fyra gånger för hets mot folkgrupp mellan 1998 och 2006, enligt Nyheter24.

NWT-koncernens vd Mats Muregård fick kännedom om annonsen igår.

– Vi har ansvariga utgivare för respektive tidning. Ansvariga utgivare har skyldighet att granska det som kommer in i tidningen. Vi lägger oss inte i det från central nivå. Men vi har sagt att man nu under valrörelsen ska vara väldigt noggrann med vad man tar in, säger Mats Muregård till Dagens Media.

Annonser som uppmanar till brottsliga handlingar är dock uteslutet, säger Muregård. Men att ta in en annons för en organisation som representeras av en kriminellt belastad person är en annan sak.

– Vi har inte gått ut och sagt att man inte ska ta in annonser för Svenskarnas Parti. Men personligen tycker jag inte att man ska göra det. Men det är upp till respektive ansvarig utgivare, säger Mats Muregård.

Thomas Wallin, redaktör och ansvarig utgivare på Dalslänningen, har sagt att annonsen för Svenskarnas Parti togs in av misstag.

 

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.