Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

NWT:s nya vd på plats

Publicerad: 1 oktober 2020, 12:33

VK Medias förre vd Sture Bergman kliver i dag på samma roll fast på NWT.

I dag gör Sture Bergman sin första dag som vd för NWT-gruppen: ”Det känns lite förvirrat men också fantastiskt bra”, säger han till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

NWTSture Bergman

I slutet av maj blev det känt att Sture Bergman tar över som vd för NWT-gruppen efter den tidigare vd:n Mats Muregård, som valt att kliva av efter elva år.

I dag gör Sture Bergman sin första dag. 

– Det känns lite förvirrat, men också fantastiskt bra. Det är rätt många personer som jag ska hälsa på och presentera mig för i dag. Du fångar mig i en paus.

Sture Bergman kommer närmast från rollen som vd för VK Media i Umeå. Tidigare har han varit vd och chefredaktör för Norrbottens-Kuriren i Luleå samt chefredaktör för Västerbottens-Kuriren i Umeå.

På vilket sätt skiljer sig utmaningarna på NWT från dem ni hade att hantera på VK?

– I grunden är de samma. Vi måste framtidssäkra verksamheten och öka våra digitala intäkter substantiellt så att vi över tid kan leva på dem, säger han och fortsätter:

– Men jag har nyss hängt av mig kavajen här, så exakt vilka utmaningar och möjligheter som NWT står inför utvecklar jag gärna mer när jag satt mig in ordentligt i just den här verksamheten.

Förutom nya bekantskaper har den nya rollen inneburit en flytt till Karlstad för Sture Bergman.

– Ja, och det är väl ett lagom äventyr för en 56-åring som jag.

LÄS OCKSÅ: Han tar över NWT-gruppen

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NWTSture Bergman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.