Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

NWT Media förstärker med två mediehuschefer

Publicerad: 2 september 2021, 08:12

Calle Sundblad och Tomas Skoglund går in som mediehuschefer inom NWT Media.

Foto: Thomas Kühnel/NWT Media

NWT Media plockar in två mediehuschefer i organisationen. ”NWT Media gör en historisk satsning på lokal journalistik”, säger Mikael Rothsten, chef för NWT Media.


Ämnen i artikeln:

NWT

Tomas Skoglund och Calle Sundblad blir nya mediehuschefer inom NWT Media. Tomas Skoglund kommer närmast från rollen som redaktionschef för SVT Nyheter Värmland och Calle Sundblad är idag chefredaktör för Nya Lidköpings-Tidningen. 

Tomas Skoglund får ansvar för NWT Medias redaktioner i Värmland och Dalsland och Calle Sundblad får ett motsvarande ansvar för redaktionerna i Skaraborg. Calle Sundblad ska även ha kvar uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Lidköpings-Tidningen.

– NWT Media gör en historisk satsning på lokal journalistik och jag är glad att kunna rekrytera Tomas Skoglund och Calle Sundblad till de nya rollerna som mediehuschefer. De kommer att få en viktig uppgift i det digitala förändringsarbetet som vi befinner oss mitt i, säger Mikael Rothsten, mediechef för NWT Media, i ett pressmeddelande.

Som Dagens Media tidigare har rapporterat ska NWT-gruppen anställa över 30 personer i en digital satsning, som innebär en investering på totalt 100 miljoner kronor. 

LÄS ÄVEN: NWT investerar 100 miljoner i digitalisering – anställer över 30 personer 

Tomas Skoglund och Calle Sundblad tillträder sina nya tjänster under hösten.

NWT Media

Mediehus Norr, omfattar tio titlar:

Nya Kristinehamns-Posten, Karlskoga Tidning/Kuriren, Filipstads-Tidning, Värmlands Folkblad, Karlstads-Tidningen, Arvika Nyheter, Fryksdalsbygden, Provinstidningen Dalsland, Dalslänningen och Säffle-Tidningen.

 

Mediehus Syd, omfattar fem titlar:

Skaraborgs Allehanda, Nya Lidköpings-Tidningen, Mariestads-Tidning, Götene Tidning och Hjo Tidning.

 

Nya Wermlands-Tidningen bildar ett eget mediehus.

 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News