Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag16.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

NWT-koncernens Lars Ander har dött

Publicerad: 13 Oktober 2015, 05:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:26

NWT-koncernens högste chef Lars Ander, har efter en kort tids sjukdom, avlidit.


Ämnen i artikeln:

NWT

Lars Ander, NWT-koncernens högste chef och son till tidningsägaren Gustaf Ander och äldre bror till NWT:s chefredaktör Staffan Ander, har avlidit. Det skriver NWT.se och påpekar att "mediasverige har därmed förlorat en av sina mer profilskarpa och inflytelserika aktörer."Han är den tredje generationens tidningsmakare och jobbat på tidningen sedan han var tonåring.

År 2000 steg han in i rollen som koncernchef.

På NWT:s sajt hyllades den avlidne. I ledaren vid namn Nya Wermlands-Tidningen har sorg skriver tidningen:

"Så kan också Lars Anders gärning som koncernchef sammanfattas: En långsiktighet i allt agerande, en stark medvetenhet om ekonomiska realiteter, en vilja att satsa på ny teknik och framför allt – alltid Nya Wermlands-Tidningens bästa för ögonen."Lars Ander blev 74 år och gick bort efter en kort tids sjukdom.

I NWT-koncernen ingår i dag fjorton dagstidningar och fem gratistidningar, med drygt 300 anställda. Koncernen är också en av delägarna i norska Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.