Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Nu vill jag göra det som är roligt"

Publicerad: 9 September 2009, 13:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:14

Otålig, krävande och med ett helvetes humör. Efter 40 år i Mediesveriges innersta maktsfär stiger Thorbjörn Larsson, 64, chefredaktör för Dagens Nyheter, åt sidan. "Jag har ingått ett vad om att jag ska luta mig tillbaka, säger han"


När Dagens Media träffar Thorbjörn Larsson är det på dagen tre år sedan Thorbjörn Larsson inledde sitt arbete som chefredaktör på Dagens Nyheter.

– Det har varit intensivt, men det är inget jag varit överraskad av. Dagens Nyheter har ju en air av att vara… eller, respekten för arbetet på Dagens Nyheter är väldigt stort bland mediemänniskor.

Inför tillträdet fick han frågan om vad som var det största hotet mot Dagens Nyheter.

– Det interna, om man inte är beredd till förändringsarbete, sade Thorbjörn Larsson till Expressen.

Och redaktionen har fått känna av Thorbjörn Larsson beryktade otålighet.

– Jag hade ett häftigt humör primärt på Aftonbladet, och kanske på TV4 förstås. Men jag tror att jag med åren blivit.. eller, ja förlåt, det har hänt på DN också att jag har blivit irriterad, eller ja, förbannad.

– Man kan inte göra om sig. Men jag blir mycket mindre irriterad nu än vad jag blev för fem, tio år sedan. Jag har en ambition att det ska gå ett visst håll.

Du har kritiserats för att vara osynlig och otydlig. Hur ser du på det?

– Osynlig kan jag förstå, jag har medvetet valt att inte vara med på morgonmöten. Om chefredaktören kommer och tar över så hamnar ju redaktionschefen och andra i ett besvärligt läge.

– Otydlig, nja, det håller jag inte med om. Jag tycker nog att jag har varit tydlig sen jag kom hit.

– Det är ju också så att om man sitter i en organisation med flera hundra anställda och tänker att ”chefen har aldrig pratat med mig”. Ja, det får man faktiskt leva med.

Läs hela intervjun i Dagens Medias papperstidning eller en längre version i DM Plus.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.