Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Nu vänds ilska mot facket

Publicerad: 23 november 2011, 15:14
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Turerna kring Sydsvenskans nedskärningar fortsätter. Nu kritiserar anställda på tidningen facket för att de vill få yngre anställda på företaget att acceptera avgångsvederlaget.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Facket på Sydsvenskan har i dag skickat ut ett meddelande till de anställda om att det fortfarande inofficiellt kan finnas en möjlighet att ta det avgångsvederlag som ledningen tidigare gick ut med.

– Det är inget officiellt, men som vi har förstått det så har de inte stängt dörren helt, säger fackklubbsordföranden Karl G Jönsson till dagensmedia.se.

Men en del anställda på tidningen anser att detta är ett sätt att slippa förhandlingar om undantag från LAS.

– Över lag försöker facket nu lägga hård press på de yngre anställda att lojalt underkasta sig LAS istället för att stå upp för sina rättigheter att hävda specialkompetens, berättar en anställd på tidningen för dagensmedia.se.

Karl G Jönsson säger dock att meddelandet som gått ut endast ska ses som information om hur läget ser ut.

– Om dörren är öppen så är det bra att folk vet om det, sedan är det upp till var och en om det fungerar för dem eller inte, säger han.

Enligt den källa som dagensmedia.se har varit i kontakt med driver facket linjen att inga undantag från LAS bör göras oavsett kompetens.

– Det gnisslar rejält och många yngre medlemmar är mycket upprörda över fackklubbens agerande, säger en anställd.

Enligt Karl G Jönsson kan det dock bli aktuellt med vissa undantag.

- LAS är lag, så det är det som gäller. Men det är en förhandlingsfråga. Vi tror att det kommer att bli avsteg i vissa enskilda fall och vi har en skyldighet att lyssna i dessa fall, säger han.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.