måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Nu står GP inför en nystart"

Publicerad: 22 februari 2017, 12:16
Uppdaterad: 23 februari 2017, 08:46

Cecilia Krönlein har varit chefredaktör för Göteborgs-Posten i fem år, och var dessförinnan redaktionschef i elva år.

Cecilia Krönlein berättar om beslutet att lämna rollen som chefredaktör för Göteborgs-Posten, och vad hon är mest stolt över från sina år i positionen.

Ämnen i artikeln:

StampenGP

AT


I samband med att Johan Hansson blir ny vd för Stampen Media efter Johanna Öberg, väljer Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein att sluta efter fem år i rollen.

– Vi har fört ett resonemang och landat i att det är bäst både för mig personligen, företaget och redaktionen att jag lämnar över till nästa generation, säger Cecilia Krönlein till Dagens Media, och fortsätter:

– För mig personligen handlar beslutet att lämna om att jag har varit på GP så himla länge och dessutom i ledande funktioner, det faller sig naturligt att man funderar över hur det ser ut för en själv framöver. Dessutom befinner sig Stampen och GP, som ligger mig särskilt varmt om hjärtat, inför en nystart. Vi har kommit ur rekonstruktionen och har en ny strategi som ska verkställas, om man inte ska vara med framåt bli alltså det här ett naturligt tillfälle att sluta.

Kan du berätta någonting om vad du ska göra härnäst?

– Till att börja med ska jag resa till Frankrike och åka skidor, sedan får jag återkomma med vad som händer framöver.

Vad är du mest stolt över från tiden på GP?

– Det som vi har fokuserat mest på under de senaste åren har givetvis varit den digitala omställningen. När jag började på GP – tänka sig – fanns inte ens internet. Det har varit en fantastisk resa att få vara med på, att få följa med till idag då medarbetarna jobbar på ett helt annorlunda vis än för bara fem-tio år sedan. Jag tycker även att vi under de senaste åren blivit bra mycket vassare när det kommer till journalistiska granskningar, vilket var varit väldigt kul att vi satsat på. Vi har riktigt duktiga reportrar och gör verkligen skillnad i Göteborg.

Vad tror du om framtiden för GP – vart är tidningen på väg?

– GP är på väg in i en ny tid där det framför allt är online som ligger i fokus. Det finns en strategi mot att börja ta betalt av prenumeranter för det digitala innehållet under de kommande åren, vilket kommer innebära stora förändringar när det kommer till innehåll och prioriteringar. Det blir en kul utmaning för de som är kvar.

Cecilia Krönlein har varit chefredaktör för Göteborgs-Posten sedan 2012, och var innan dess redaktionschef på tidningen i elva år.

Stampens Local Medias styrelse har utsett Christofer Ahlqvist till tillförordnad chefredaktör. Han har varit nyhetschef på tidningen i snart två år.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev