Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Nu ska de ställas till svars

Publicerad: 19 Juli 2011, 08:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:04

Rupert Murdoch, Rebekah Brooks och James Murdoch. Tre av Storbritanniens mäktigaste mediechefer. I dag ställs de mot väggen av det brittiska parlamentet.


Ämnen i artikeln:

Rupert MurdochNews of the World

Härvan kring avlyssningsskandalen i Storbritannien fortsätter. I dag står de som kallats Englands mäktigaste mediechefer inför det brittiska parlamentet för att korsförhöras om avlyssningsskandalen.

Förhören börjar vid 13.00 svensk tid och totalt sett beräknas de pågå i tre timmar.

Den viktigaste frågan som ska besvaras är huruvida News Corps högsta chefer kände till telefonavlyssningarna som drabbade tusentals kändisar, politiker och privatpersoner.

Rupert Murdochs son James Murdoch kommer bland annat få svara på ryktet om att han godkänt betalningar för telefonavlyssningar samt varför han vägrat att samarbeta med polisen när den första skandalen kablades ut 2006.

James Murdoch har också erkänt att han betalat ut pengar för att få folk att hålla tyst om avlyssningarna, något som han väntas få frågor om.

Rebekah Brooks, tidigare chef för News of the World, greps av polis redan i söndags men släpptes mot borgen under gårdagen. Hon anser sig dock inte var skyldig till något brott.

Rupert Murdoch själv kommer att korsförhöras om hur telefonbuggningen kunde spridas ut från hans medieimperium.

Även de avgående Scotland Yard-cheferna Paul Stephenson och John Yates kommer utfrågas av parlamentet.

Samtidigt nåddes medierna av nyheten att en väska tillhörande Rebekah Brooks man hittats dumpad i närheten av parets bostad. Väskan – som bland annat innehöll en laptop – ska nu undersökas av polisen, som enligt nyhetsbyrån AP vägrar kommentera ärendet.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.