Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Nu ska de bort – Metro säljer tidningsställen

Publicerad: 26 juli 2019, 05:58

Foto: Johan Marklund

Metros ägare säger till Göteborgs-Posten att han sålt de 10 000 tidningsställen som numera används som soptunnor.


Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Sedan slutet av mars, när Metros företagsrekonstruktion offentliggjordes, har mediehusets tidningsställ gapat tomma. 

I alla fall på tidningar. Sedan Metro slutade dela ut sin gratistidning i Sverige, har de 10 000 tidningsställen istället börjat användas som soptunnor.

Nu skriver Göteborgs-Posten att tidningsställen plockas bort i höst. Metros ägare Christen Ager-Hansen säger till tidningen att tidningsställen har sålts, och att samtliga enligt avtalet ska plockas bort den 30 september. Vem köparen är vill han inte säga.

På Göteborgs trafikkontor är man glada för beskedet, samtidigt som man hyser en viss oro för vem som ska tömma tidningsställen som i flera månader fyllt av sopor. Ansvaret ligger inte på Göteborgs kommun, och det innebär risker för personalen att tömma behållare utan sopsäck, menar Håkan Johansson, som är planeringsledare på trafikkontoret.

Metro har enligt sitt avtal rätt att ha kvar sina tidningsställ på utpekat mark, och i avtalet regleras inte vad som läggs i dem.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News