tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

NTM stuvar om i chefsleden på Gotland

Publicerad: 10 mars 2023, 13:20

Pär Ullrich och Cecilia Thomsson får nya roller i NTM-koncernen.

Foto: Hanna Mi Jakobson/Pressbild

Mediekoncernen NTM utser nya chefer på Gotland. Pär Ullrich blir nu den högsta redaktionella chefen på Gotlands Media medan Cecilia Thomsson tar över hans roll som nyhetschef, skriver Hela Gotland.

Ämnen i artikeln:

NTMDagspressToppnyheter eftermiddag

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Inom NTM-koncernen sker en omorganisation för att klara omställningen till det digitala. Det är i och med den de nya rollerna i chefsleden nu presenteras, skriver Hela Gotland.

Dagens Media har tidigare rapporterat om att Gotlands Medias tidigare vd Johan Mattisson i samband med detta fått en ny roll som marknadschef på NTM. 

Tidningarna på ön kommer att, precis som förr, ledas av separata nyhetschefer som också är ansvarig utgivare för respektive papperstidning. Pär Ullrich, tidigare nyhetschef för Gotlands Allehanda, tar dock klivet upp och blir chefredaktör och får det högsta redaktionella ansvaret på Gotlands Media/Helagotland.se

I många övriga frågor, såsom arbetsmiljön, delar han ansvaret med försäljningschefen Melker Andersson.

– Vi står inför tuffa utmaningar kopplade till digitaliseringen och vikande upplagor för papperstidningen. Min roll blir att staka ut en riktning för att ta oss igenom detta och tillsammans med all redaktionell personal avgöra vilken sorts journalistik vi ska satsa på, säger Pär Ullrich till Hela Gotland.

Pär Ullrich efterträdare blir Cecilia Thomsson, som sedan länge haft olika roller inom tidningshuset bland annat som reporter och redaktör. Hon blir även ansvarig utgivare. 

– Jag ser fram emot att fortsätta göra bra lokal journalistik och vi måste fortsätta ställa om och fokusera på det digitala men jag har otroligt kompetenta kollegor till min hjälp så framtiden ser ljus ut, säger Cecilia Thomsson till Hela Gotland.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev