Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

NTM köper Norran och Piteå-Tidningen

Publicerad: 4 oktober 2019, 08:24

Lennnart Foss är koncernchef på NTM.

Ny Mediekoncern i norr – Norrbotten Media slår sig samman med Norran och Piteå-Tidningen – blir Norr Media AB.


Ämnen i artikeln:

NTMNorran

NTM:s förvärv av Norran och Piteå-Tidningen kommer att ske innan årsskiftet, och  innebär att Norrländska socialdemokraten, Norrbottens-Kuriren, Norran och Piteå-Tidningen samlas under samma paraply i det nya mediebolaget Norr Media AB.

LÄS MER: NTM köper Sörmlands Media 

 Utgivningsområde blir hela Norrbotten och norra Västerbotten, och i ett pressmedelande skriver man att all utgivning av befintliga titlar kommer att fortsätta som tidigare. Tidningarna behåller även sina nuvarande politiska inriktningar på ledarplats.

I samband med affären lämnar Piteå-Tidningen sitt minoritetsägande i Norrbottens Media och Norran träder in som delägare i det nya bolaget Norr Media AB.

– Detta stärker NTM-koncernen ytterligare och skapar nya möjligheter. En bra affär för alla parter, särskilt för våra läsare och kunder i regionen, kommenterar NTM:s koncernchef Lennart Foss.

Anders Westermark är vd för Norran:

– Mediebranschen befinner sig i en fas med stora utmaningar. Vi tar vårt ansvar för att säkerställa den samhällsviktiga lokala journalistiken. Samgåendet syftar till att stärka Norrans position och skapa resurser för utveckling.

Sebstian Sandgren som är vd på Piteå-Tidningen fyller i:

–Vi genomför detta för att placera Piteå-Tidningen i ett sammanhang och i en koncern som säkrar framtida utveckling och tryggar journalistiken i vårt utgivningsområde.

Vd för det nya bolaget blir Mats Ehnbom, nuvarande vd för Norrbottens Media:

– Norr Media blir ett urstarkt medieföretag med fantastiska möjligheter att göra skillnad i Norra Sverige, säger han. 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NTMNorran

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev