Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

NTM köper Enköpings-Posten

Publicerad: 29 September 2016, 09:14
Uppdaterad: 29 September 2016, 09:15

NTM-koncernen köper Enköpings-Posten av NWT för att säkra tidningens långsiktiga utgivning. "En intressant produkt i ett expansivt område.", säger Lennar Foss, koncernchefen för NTM om köpet.


Ämnen i artikeln:

NWT

Ägarskiftet planeras till årsskiftet och genomförs enligt koncernerna för att säkerställa Enköpin-Postens långsiktiga utgivning.

– Det är en bra lösning för Enköpings-Posten och dess personal. NTM och NWT har en likartad syn på medieutvecklingen och jag känner att Enköpings-Posten passar bra in i NTM:s struktur, säger Mats Muregård, vd på NWT-koncernen i ett pressmeddelande.

Enköpings-Posten utkommer fem dagar i veckan och ges ut i Enköping och Håbo.Tidningen har en upplaga på 8.000 exemplar och Eposten.se har 90.000 sidvisningar per vecka.

Koncernchefen för NTM, Lennart Foss gläds över köpet.

– Förvärvet av Enköping-Posten känns mycket bra. Det är en intressant produkt i ett expansivt område och vi tror att vi kan vidareutveckla Enköpings-Posten på ett mycket bra sätt, inte minst digitalt och genom närheten till UNT och till vårt tryckeri i Uppsala, säger han i ett pressmeddelande.

NTM-koncernen

Verksam i Östergötland, Uppland, Norrbotten, Småland och på Gotland och äger morgontidningar, gratistidningar, tv-stationer, radiokanaler, digitala medier, distributionsbolag. Några av de varumärken som ingår i koncernen är Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Upsala Nya Tidning, Norrbottens-Kuriren, Norrländska Socialdemokraten, MVT, Västerviks Tidningen, Gotlands Tidningar och Gotlands Allehanda, Folkbladet och radiostationerna East FM, Lugna Favoriter och Rix FM samt tv-stationerna 24NT och 24Corren. Koncernen omsätter 1.8 Mkr och har cirka 1.400 anställda.

NWT-koncernen

Verksam i Värmland, Dalsland, Skaraborg samt Enköping och äger morgontidningar, gratistidningar samt digitala medier. De varumärken som ingår i koncernen är Nya Wermlands-Tidningen, Skaraborgs Allehanda, Mariestads-Tidningen, Hjo Tidning, Nya Kristinehamns-Posten, Filipstads Tidning, Karlskoga Tidning, Karlskoga Kuriren, Säffle Tidningen, Fryksdalsbygden, Provinstidningen Dalsland, Dalslänningen samt Arvika Nyheter. Koncernen omsätter 500 mkr och har ca 350 anställda.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.