Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

NT om sin omtalade sexrubrik: "Jättekul"

Publicerad: 17 december 2012, 15:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

Tre frågor till... Anders Nilsson, chefredaktör på Norrköpings Tidningar, som i dag publicerade en notis med en rubrik som lätt kan misstolkas.


Det handlar om soptömning, men i de sociala medierna har Norrköpings Tidningars notis, som har rubriken "Tömning före sex inte okey", fått en helt annan innebörd.

"Det där kan ju absolut inte misstolkas..", skriver en läsare på tidningens Facebook-sida.

Rubriken har under dagen också diskuterats flitigt på Twitter, samtidigt som flera frågat sig huruvida den, i somligas ögon, snuskiga anspelningen är medveten eller inte.

Dagensmedia.se ringde upp Norrköpings Tidningars publisher Anders Nilsson för fråga om det var meningen att kittla läsarna lite extra.

– Det är jag alldeles säker på. Jag vet inte vem rubriksättaren är men det fanns säkert en tanke att skapa intresse, säger Anders Nilsson och skrattar.

Vad tycker du om rubriken?

– En bra rubrik ska både vara korrekt och locka till läsning och den här förenar båda delar. Det viktiga är att rubriken har täckning i texten och det har den här. Jag tycker att det är jättekul.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Många tycker att det är ganska roligt och jag såg att någon på Facebook uttryckte att personen som skrev det här borde få Nobelpris i rubriksättning. Det får man väl säga är ett mycket gott betyg.

Det är ingen som har blivit förbannad?

– Nej, inte vad jag har sett.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt i jul?

– Ett par längdskidor.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.