Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

NT om månlandningsartikeln: "Skulle aldrig ha publicerats"

Publicerad: 9 September 2015, 13:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Månlandningen är en gigantisk bluff enligt debattartikeln – nu backar tidningen.


Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

I dag har många reagerat på en debattartikel som publicerades i Norrköpings Tidningar.

"Månlandningarna var och är en gigantisk bluff", skriver artikelförfattaren och menar att det är tragiskt att månlandningen inte får ifrågasättas.

Vidare ifrågasätts historieskrivningen kring terrorattentatet mot World Trade Center:

"Det som inträffade med dessa byggnader är inget känt fenomen och det måste få kallas för något, som tidigare varit okänt. Därför beslöt forskaren Judy Wood att kalla det som hände för 'dammifiering'. De som upplevde detta har förbjudits tala om det", står det i debattartikeln som även publicerades i papperstidningen.

Reaktionerna har varit många under onsdagen. Flera har ifrågasatt rimligheten i att publicera en debattartikel om två välkända konspirationsteorier i dagar då det framför allt debatteras kring flyktningkatastrofen. Vissa har skämtsamt frågat sig ifall debattartiklen är en bluff.

Norrköpings Tidningars debattredaktör Anders Sjölin säger till Dagens Media att han hade hoppats väcka en intressant debatt om konspirationsteorier och att han inte hade förväntat sig de starka reaktionerna.

– Vi har haft en diskussion i efterhand och jag känner nu att det kanske inte var det bästa beslutet att publicera. Man får förstås respektera att vissa inte tycker att det är lämpligt att debattera det här. Det är någonting vi får tänka på framöver.

Tidningens chefredaktör Anders Nilsson säger till Dagens Media att han inte var delaktig i beslutet.

– Jag kände inte till den här debattartikeln innan. Ibland brister rutinerna och det var vad som hände här. Den skulle aldrig ha publicerats, säger han.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.