Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Norska Retriever förbjuds att köpa konkurrent

Publicerad: 25 Mars 2013, 11:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:18

Mediebevakningsföretaget Retriever Norge köpte konkurrenten Innholdsutvikling AS. Nu griper norska Konkurrensverket in och sätter stopp för affären.


Ämnen i artikeln:

retriever

För en månad sedan berättade tidningen Resumé om norska Retrievers köp av mediebevakningsföretaget Innholdsutvikling AS.

Redan då varnade Konkurrenverket i ett muntligt besked att de eventuellt skulle sätta stopp för affären eftersom den ansågs "väsentligt begränsa konkurrensen på den norska marknaden för mediebevakning".

Nu har Konkurrensverket fattat sitt beslut. I linje med det muntliga beskedet förbjuder man köpet som annars skulle decimera antalet aktörer på den norska marknaden från tre till två.

– Vi menar att köpet skulle missgynna konkurrensen och leda till dyrare tjänster för företag som önskar den typen av medieövervakning, säger avdelningsdirektören Gjermund Nese på Konkurrensverkets sajt.

Retriever som ägs av svenska TT och norska NTB köpte ifjol 70 procent av det danska medievevakningsföretaget Newswatch. Därigenom fick man möjligheten att genomföra mediebevakning i Sverige, Norge och Danmark.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

retriever

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.