Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Norrbottens Media stuvar om

Publicerad: 28 september 2010, 07:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:37

Norrbottens Media slår ihop sina redaktioner i en stor organisationsförändring. Men konkurrensen mellan NDS och Norrbottens-Kuriren ska bli kvar, säger vd Erik Ranängen.


Norrbottens Media har hittills haft fyra separata redaktioner, NSD, Norrbottens-Kuriren, gratistidningen Extra och tv-kanalen 24 Norrbotten. Nu slås redaktionerna ihop i två redaktioner.

Personalen meddelades i morse.

– Vi har insett att vi inte har dragit full nytta av att vara ett mediehus. Många andra slår ihop exempelvis foto eller sport, men vi tar hellre ett större grepp, säger Erik Ranängen, vd på Norrbottens Media.

Säljavdelningen påverkas inte av förändringarna.

De två dagstidningarna NSD och Norrbottens-Kuriren blir stommen i respektive redaktion, med chefredaktörerna Anders Ingvarsson och Mats Ehnbom i spetsen.

– Det är viktigt med fortsatt full redaktionell konkurrens mellan NSD och Norrbottens-Kuriren, säger Erik Ranängen.

Organisationsförändringarna beror inte på neddragningar, inga medarbetare blir överflödiga i den nya strukturen. Exakt hur arbetet ska organiseras, och hur redaktionerna ska sitta är inte klart än.

– Målet är att göra bättre produkter för våra läsare och tittare och få bättre nytta av vår redaktionella personal. Förhoppningsvis innebär det nya utvecklingsmöjligheter för medarbetarna. Om alla gör samma saker som innan omorganisationen har vi misslyckats, säger Erik Ranängen.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev