Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Norrbottens Media öppnar mediehus i Kiruna

Publicerad: 7 april 2014, 10:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:42

För att ytterligare fokusera på nordligaste Sverige öppnar Norrbottens Media ett nytt mediehus i Kiruna. Inflyttning sker i slutet på maj.


Chef för det nya mediehuset blir Ludvig Nilsson, tidigare projektledare för Snö- och Kirunafestivalen.

– Det känns bara bättre och bättre. Jag har haft tre veckor på arbetet nu och det känns verkligen bra. Renoveringen är i full gång – vi flyttar in i slutet av maj och har en invigning i början av juni, säger han till Dagens Media.

I mars tog Norrbottens Media över tidningsdistributionen i hela Norrbotten från TAB. Bolaget som numera står för arbetet heter Norrbottens Media Distribution.

Det nya mediehuset kommer att vara uppbyggt på samma sätt som det i Luleå, med koncernens alla kanaler under ett och samma tag. I höst lanseras dessutom några nyheter, bland annat en tv-plattform, och Ludvig Nilsson tror att satsningen med ett nytt mediehus och nya kanaler behövs.

– Det är en stor fördel att man kan samla alla resurser för att utöka bredden på journalistiken i området, där det händer väldigt mycket hela tiden. Alla titlar kommer att finnas i huset, och vi kommer att ha ett öppet kontorslandskap tillsammans med 24Norrbotten och vår nya gratistidning som båda lanseras den första september, säger han.

Under de senaste åren har diskussionerna kring en eventuellt dalande bevakning av norra Sverige avlöst varandra, och frågor om representation och Stockholms-fokuserad journalistik har väckts. Förhoppningen är nu att riksmedia ska få upp ögonen för nordligaste Sverige, uppger Ludvig Nilsson.

– Vi ska leverera så mycket journalistiskt material av så hög kvalité som möjligt från Kiruna och Gällivare som riksmedia kommer att märka. Det är redan ett högt tryck uppe i vår region idag med stadsomvandlingen som den stora utmaningen just nu.

Han fortsätter:

– När det händer något i Norrbotten så är det framförallt NSD och Kuriren som folk vänder sig till. Så nu hoppas vi att vi kan stärka bevakningen ytterligare i Gällivare och Kiruna.

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.