Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Norran tappar chefredaktören

Publicerad: 3 december 2019, 10:46

Marcus Melinder tog över chefredaktörskapet för Norran våren 2016. Nu lämnar han i samband med att tidningen blir en del av den nya koncernen Norr Media.

UPPDATERAD. Marcus Melinder slutar som chefredaktör och ansvarig utgivare på Norran. Men det är ännu inte klart om tjänsten som chefredaktör ska ersättas.


Ämnen i artikeln:

Norran

Marcus Melinder väljer att sluta i samband med att Norran går in i koncernen Norr Media, som Dagens Media tidigare har rapporterat om.

– Norran har utvecklats otroligt starkt de senaste åren. Genom en medveten satsning på den digitala räckvidden, kombinerat med ett stort fokus på lokal kvalitetsjournalistik, har Norran tagit stora kliv framåt och samtidigt stärkt sin position i lokalsamhället. Därför är det med stort vemod jag nu lämnar en tidning som har en så speciell plats i mitt hjärta, säger Marcus Melinder, i ett pressmeddelande.

Han kom till Norran i september 2015, då som redaktionschef med ansvar för tidningens digitala utveckling.

I maj 2016 efterträdde han Lars Andersson som chefredaktör och ansvarig utgivare.

– Jag har haft drygt fyra fantastiska år på Norran. En tidning som under mer än 100 år har varit en solitär på den svenska dagstidningsmarknaden. Att Norran nu väljer att gå in i ett koncernsamarbete är nödvändigt för tidningens långsiktiga överlevnad och jag önskar alla duktiga medarbetare lycka till.

Något nytt jobb har dock ännu inte.

– Jag har inget annat jobb som jag går till, men jag ser fram emot att med kraft och energi snart få ta mig an ett nytt uppdrag.

Norran ska nu gå ut och söka en ersättare till tjänsten som ansvarig utgivare. Men hur det blir med chefredaktörstjänsten är ännu oklart.

– I slutet av veckan ska vi inleda förhandlingar kring en omorganisation som den tjänsten är en del av, så jag kan tyvärr inte föregå förhandlingsordningen, säger Mats Ehnbom, vd för Norr Media, till Dagens Media.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Norran

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev