Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Norran blir av med 25 tjänster och vd:n

Publicerad: 6 december 2019, 16:29

Mats Ehnbom, vd Norr Media, informerade Norrans medarbetare om förslaget på fredagen.

När Norran går in i Norr Media AB minskas antalet tjänster på tidningen med 25. Samtidigt ska redigeringen tas över av robotar.


Ämnen i artikeln:

NorranNorr Media AB

25 tjänster hotas på Norran. Beskedet lämnades av Norr Medias vd Mats Ehnbom under ett informationsmöte på fredagen. Det rapporterar Norran.

Enligt arbetsgivarens förslag ska 16 tjänster på avdelningarna ekonomi, privatmarknad och annonsproduktion bort och ytterligare 9 på redaktionen. Återstår gör då 22 tjänster på redaktionen och sex mediesäljare. Förhandlingar med fackklubbarna på tidningen inleddes på torsdagen.

Målet är att organisationsplanen ska ha antagits före jul och att alla förändringar ska vara genomförda den 21 april, skriver Norran. Från och med den dagen ska också all redigering göras av artificiell intelligens.

– Vi kommer att bli först i Sverige med detta. Kanske till och med i världen, säger Mats Ehnbom, till Norran.

LÄS OCKSÅ: Norran tappar chefredaktören

I oktober stod det klart att NTM köper Norran och Piteå-Tidningen. De förändringar som nu föreslås görs mot bakgrund av den nya ägarsituationen. En annan konsekvens av att Norran går in i koncernen Norr Media är att tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Marcus Melinder valt att sluta, vilket Dagens Media tidigare rapporterat.

Beskedet då var att Norran skulle söka en ersättare till tjänsten som ansvarig utgivare. Mer osäkert var det hur saker och ting skulle bli med chefredaktörsrollen. I dag meddelade Mats Ehnbom att utgivarskapet kommer att ligga på en redaktionschef medan han själv ska ansvara för den övergripande redaktionella utvecklingen.

Samtidigt lämnar Norrans mångåriga vd Anders Westermark sitt uppdrag, men får en styrelsepost i NTM.

LÄS OCKSÅ: NTM köper Norran och Piteå-Tidningen

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NorranNorr Media AB

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev