Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Norra Skånes chefredaktör om annonsmissen: "Blev ledsen och bestört"

Publicerad: 2 November 2015, 11:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:23

Mimmi Karlsson-Bernfalk, chefredaktör för Norra Skåne ska nu se över annonsformatet.


Fredagens förstasida av Norra Skåne hade en annonswrapper för företaget "Nisses" som presenterades med texten "Festen fortsätter".

Bakom wrappern syntes en artikel på förstasidan med rubriken "Brandattentat mot... flyktingbarn".

Mimmi Karlsson-Bernfalk, som är ansvarig utgivare och chefredaktör för Norra Skåne säger till Dagens Media att hon blev "ledsen och bestört" när hon såg första sidan i fredags.

– Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tänka mig att det kunde bli såhär fel. Det är mycket olyckligt att det kan uppfattas som stötande, säger hon och fortsätter:

– Det känns såklart väldigt tråkigt om någon skulle tro att vi tycker att det är festligt att boenden med flyktingbarn brinner. Det gör vi verkligen inte. Det är så långt ifrån vart vi står.

Enligt henne är annonsformatet wrapper inte någonting som de använder sig av ofta men "då och då". Hon menar att det ska finnas en distinktion mellan redaktionellt material och annonsmaterial och att det ibland krockar.

– Det är inget vi ska styra. Vi ska göra journalistik och detta ska finansiera den. Men vi ska se över om vi ska fortsätta med den här typen av annonsering.

Enligt henne har inte heller några läsare reagerat starkt.

– Några enstaka har hört av sig och de flesta förstår att det blivit fel och att vi inte har gjort detta avsiktigt. De vet vart vi står.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.