Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Norr Media köper in sig i Megafonen: ”Vi tror på fortsatt expansion”

Publicerad: 30 september 2021, 08:34

Från vänster: Sebastian Sandsten, ekonomichef Norr Media, Peter Ziolkowski, delägare Megafonen, Mats Ehnbom, vd Norr Media, Magnus Lindkvist, delägare Megafonen.

Foto: Pressbild

Norr Media AB förvärvar 51 procent av aktierna i Megafonen och blir därmed majoritetsägare i gratistidningen i Skellefteå. ”En bra affär för båda parter”, säger Norr Medias vd, Mats Ehnbom.


Ämnen i artikeln:

Norr Media ABDagspress

Magnus Lindkvist och Peter Ziolkowski grundade gratistidningen i Skellefteå 2010. De kommer att behålla 49 procent av aktierna och fortsätta driva bolaget vidare.

LÄS MER: NTM om nya koncernen i norr: ”Ensam är inte stark” 

– En bra affär för båda parter. Vi är imponerade av hur Megafonen drivits, utvecklats och vuxit hittills, och vi ska som ny ägarpart göra allt vi kan för att bidra till att accelerera den tillväxtresan. Potentialen framåt i Skellefteå är enorm, säger Norr Medias vd Mats Ehnbom

”Laddade att ta nästa steg”

Enligt Megafonens grundare kommer affären betyda att de får bättre förutsättningar att genomföra satsningar. Tidningen har redan anställt en ny säljare och kommer att anställa en ny journalist vid årsskiftet.

– Vi tror på fortsatt expansion i ett växande Skellefteå, och är mer än laddade att ta det nästa steg som ökningen av antalet utgivningsdagar innebär. Vi har en spännande tid framför oss, säger Peter Ziolkowski. 

LÄS MER: Norran blir av med 25 tjänster och vd:n

Norr Media AB

Äger de redaktionella titlarna Norran, NSD, Norrbottens- Kuriren och Piteå-Tidningen. Bolaget äger också distributionsbolaget Svensk hemleverans Norr AB och tryckeribolaget Tryck i Norrbotten AB. Bolaget ägs av NTM-koncernen.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Norr Media ABDagspress

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev