Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Nomeringen till Årets dagstidning 2021 är igång

Publicerad: 9 februari 2021, 13:05

Årets dagstidning går i år av stapeln i Norrköping den 25 mars.

Foto: Årets dagstidning

Nu är nomineringsomgången till priset Årets Dagstidning 2021 i gång som i år tv-sänds från Norrköping den 25 mars.


Ämnen i artikeln:

NTMTUTidningsutgivarnaÅrets Dagstidning

Från och med i dag tisdag är det möjligt att nominera bidrag till den svenska tidningsbranschens finaste utmärkelse Årets dagstidning. Priserna delas ut i fyra kategorier under en tv-sändning som görs i samarbete med NTM-koncernen. 

Det är Tidningsutgivarna (TU) som anordnar Årets Dagstidning torsdagen den 25 mars vid tre på eftermiddagen. 

Under 2021 går det att nominera bidrag i följande kategorier:

Årets Dagstidning (helhetspriset)

Årets Bevakning

Årets Redaktion

Årets Affär och Innovation

– Det känns särskilt bra och viktigt att få lyfta fram och belöna god journalistik, innovation och kloka affärsidéer just nu. Juryn välkomnar nomineringar från stora och små tidningar, bidrag om olika medieformer, gärna med fokus på både innehåll och intäkter, säger juryns ordförande Viveka Hansson, programdirektör på TV4, i en kommentar. 

Måndagen den 1 mars är sista dag för nomineringar.

Victoria Svanberg, ordförande för TU och som representerar NWT-gruppen, konstaterar i en kommentar att ”det senaste året har varit utmanande för hela samhället, men dagspressen har med kvalitetsjournalistik nyhetsförmedlat och opinionsbildat och samtidigt fortsatt att produkt- och affärsutveckla våra tidningar”. 

– Det är tråkigt att TU inte kan samla branschen för en gala, men vi vill ändå låta juryn uppmärksamma de bästa exemplen att inspireras av, säger hon. 

 

De olika kategorierna

Årets Dagstidning – helhetspriset

Tilldelas ”ett medieföretag som visat på nytänkande, mod och kraft i ett förändrings- och utvecklingsarbete som skapat positiva resultat eller bedöms göra det. Juryn bedömer redaktionella, kommersiella, tekniska och distributionsmässiga aspekter. Utmärkelsen ska omfatta mediehusets totala prestation och framgång.”

 

Årets Bevakning

”Går ”till ett medieföretag som genom kvalitetspublicistik nyhetsförmedlat, granskat, skildrat eller opinionsbildat om en enskild händelse eller fråga, ett särskilt ämne eller definierade samhälleliga förhållanden. Innovativ journalistik i form av till exempel presentation och interaktivitet – gärna i nya medieformer, gärna utifrån resurstillgång – beaktas särskilt av juryn.”

 

Årets Redaktion

Ges ”till en redaktion som visat kraft och kreativitet i att utveckla och utföra redaktionellt innehåll och/eller arbetsformer. Nytänkande, mod samt okonventionella lösningar beaktas särskilt. Kreativ samverkan mellan olika kanaler är ett plus i bedömningen. God journalistik och publicistisk kvalitet är ett grundkrav. Priset kan ges till en hel redaktion likväl som till motsvarande en avdelning.”

 

Årets Affär och Innovation

”Delas ut till medieföretag som utvecklat teknik, intäkter eller affärsmodeller, vilken ökat räckvidd och/eller försäljning till nya eller befintliga kunder. Nytänkande, branscheffekt, dataanvändning, resurstillgång, samverkan mellan i olika kanaler och medieformer är ett plus i bedömningen. Priset kan gå till exempelvis till analys-, marknads-, annons-, affärsutvecklings- och privatmarknadsavdelning eller säljbolag för till exempel reklamförsäljning, nya betallösningar, kommersiell användning av data med mera.”

 

Källa: TU

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.