Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Nio tjänster kapas på Aftonbladet

Publicerad: 16 Mars 2018, 09:20
Uppdaterad: 16 Mars 2018, 15:10

"Medielandskapet har förändrats på ett sätt som ingen kunnat undgå att notera", säger printchefen Martin Wåhlstedt om nedskärningen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Som Dagens Media tidigare berättat så hölls ett obligatoriskt möte under torsdagen på Aftonbladet, gällande nedskärningar på printavdelningen. Printchefen Martin Wåhlstedt ville dagen för mötet inte säga mer än att det rörde sig om en omorganisering.

Nu står det klart att nio tjänster ska kapas på avdelningen. Printdesken kommer att ta över Sportbladets pappersproduktion som tidigare legat under sporten, och en stor del av redigeringen kommer att flyttas till dagtid.  Ambitionen är att ingen behöva bli av jobbet efter att de fackliga förhandlingarna avslutas, skriver Resumé.

– Aftonbladet Print har år 2018 samma personalstyrka som tidningen hade när upplagan var långt högre. Medielandskapet har dessutom förändrats på ett sätt som ingen kunnat undgå att notera - från print till online. Därför optimerar vi nu print och ställer om verksamheten för framtiden, säger Martin Wåhlstedt till tidningen.

År 2017 omsatte Aftonbladets huvudtidning och magasin 959 miljoner kronor.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev