Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Niklas Svensson till attack mot Annie Lööf: "Oseriöst och oförskämt"

Publicerad: 16 Oktober 2013, 06:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Annie Lööfs pressekreterare ville att Expressen skulle ändra körschemat i "Bar & Politik". Nu har Centerledarens medverkan ställts in.


" När Expressen kallar står landets viktigaste makthavare på rad".

Så marknadsför Expressen sitt webb-tv-format "Bar & Politik", med stjärnreportern Niklas Svensson som programledare.

Nu har redaktionen dock stött på patrull i form av Centerledaren Annie Lööf, som skulle ha medverket i kvällens säsongspremiär.

Detta då Annie Lööf, som varit inbokad i flera veckor, i går bad Expressen att flytta utfrågningen av den andra gästen, Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven.

Enligt Niklas Svensson krävde Annie Lööfs pressekreterare Oscar Sundevall också att Annie Lööf skulle vara med i programmet senast 20.30, vilket är mitt under den planerade utfrågningen av Stefan Löfven.

Niklas Svensson skräder inte orden om Centerledarens agerande och Oscar Sundevalls "plötsliga krav":

" Jag meddelade naturligtvis omedelbart att vi avbokar Annie Lööf som gäst i säsongspremiären. Det är både oseriöst och oförskämt av Annie Lööfs medarbetare att komma två dagar före sändningen och kräva att vi ändrar i körschemat och flyttar på andra bokade gäster. Oacceptabelt!", skriver Niklas Svensson i ett mejl till Dagens Media.

Annie Lööfs pressekreterare Oscar Sundevall tonar dock ned konflikten.

– Annie Lööf ville vara med och har verkligen sett fram emot det, men hon har fått förhinder efter klockan 21.00. Expressen hälsade oss att det inte gick att disponera tiden så att hon kunde vara med under den första av programmets två timmar. Vi förstår att det ställer till det för Expressen och det har jag bett Niklas om ursäkt för två gånger, säger han till Dagens Media.

"Bar & Politik" sänds från Clarion Sign vid Norra Bantorget i Stockholm klockan 20.00-21.30.

Annie Lööf ersätts av den förra biståndsministern Gunilla Carlsson.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.