Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Niklas Svensson om den mystiska gröna björnen

Publicerad: 23 April 2015, 11:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:03

Niklas Svensson låter lågstadieklassens tygbjörn ta del av hemligheterna på Expressen.


Ämnen i artikeln:

Expressen

De som följer Expressenjournalisten Niklas Svenssons Instagram-konto har kunnat se hur han under dagen låter en grön tygbjörn följa med på redaktionen.

Vad är grejen?

– Jag har fått den här lilla björnen av trollkarlen Daniel Karlsson som har ett program i Barnkanalen. Han i sin tur har fått den av några elever som går i årskurs 2. Poängen är att klassen ska kunna följa den här björnens resa och möten med människor, säger Niklas Svensson till Dagens Media och fortsätter:

– När jag fick ansvaret tog jag helt enkelt med den till Expressen. Det tycker eleverna är väldigt roligt. I morgon tänker jag lämna över den till en avgående partiledare.

Hur har den tagits emot på redaktionen?

– Väldigt bra. Särskilt av min kollega Tommy Schönstedt som av oss alla betraktas som redaktionens största djurvän. Jag har sett en bild på honom där han pussar en apa, så då var det roligt för honom att han fick möta en björn.

Vad säger folk på Instagram? Tror någon att du har blivit galen?

– Nej, jag taggar bilderna på björnen på det sätt som barnen har önskat. Använder man hashtaggen #björnthebear så kan man få se historien om hur allting med honom började.

Är det någon på redaktionen som ogillar björnen?

– Det är klart att vissa är lite osäkra. Nu har vi ju en spion här som har fått vara med på morgonmötena och har fått ta del av hemligheter som kommer i Expressen i morgon. Men så länge han är med mig så är det ingen som behöver vara orolig.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.