Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Niklas Svensson: "De har förtroende för Expressen och för mig"

Publicerad: 23 Februari 2015, 11:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

Åter igen har Niklas Svensson fått berätta om en före detta ministers kärleksliv. Han hoppas det beror på ett förtroende för Expressen. I dag gällde avslöjandet Fredrik Reinfeldt.


Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

I förra veckan vände sig den forne finansministern Anders Borg till Expressen för att berätta om sin kärleksrelation med pr-konsulten Dominika Peczynski.

I dag valde före den detta statsministern Fredrik Reinfeldt att följa sin gamla kollegas exempel. Han bekräftade sin kärleksrelation med sin tidigare presschef Roberta Alenius – i ett sms till Expressens reporter.

Förutom tidningen är en gemensam nämnare för båda händelserna att de forna ministrarna valt att prata med Expressens Niklas Svensson för att berätta om sin kärlek.

– För min del blev det här en nyhet först i morse, när jag fick ett sms där Fredrik Reinfeldt bekräftade att han har en relation med Roberta Alenius. Samma sak förra veckan, när Anders Borg plötsligt ringde mig när jag satt på Gardemoens flygplats i Oslo, säger han till Dagens Media.

Varför tror du att de vänder sig till dig och vad tycker du om det?

– Jag tror och hoppas att det beror på att de har förtroende för Expressen och för mig som reporter. Jag har ju genom åren intervjuat både Anders Borg och Fredrik Reinfeldt hundratals gånger, säger han och fortsätter:

– Jag vill naturligtvis att både nuvarande och tidigare toppolitiker fortsätter att höra av sig när de har något att berätta – oavsett om det handlar om kärlek eller politik.

Vad har du för relation till Anders Borg och Fredrik Reinfeldt? Är den personlig?

– Min enda relation till dem är som politisk reporter på Expressen. I den rollen har jag förstås lärt känna intervjupersonerna Anders Borg och Fredrik Reinfeldt, men jag känner dem inte privat.

Har du lika bra kontakt med den nya regeringen?

– Ja, det hoppas jag. Jag har på senare tid följt Stefan Löfven på spännande resor i både Brasilien och Spanien, och jag var nyligen med kulturministern i Jokkmokk. Därmed inte sagt att någon av dem kommer att ringa för att tala ut om kärleken.

Hur tänker ni kring publicering av sådan här nyheter om man ser till digitalt och print? Var får det gå först och varför?

– Det är en fråga som jag med varm hand överlåter till mina chefer att svara på. Jag levererar nyheter – oavsett publiceringskanal.

LÄS ÄVEN:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenNiklas Svensson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.