Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Niklas Kierkegaard återvänder till SvD

Publicerad: 14 januari 2020, 08:20

I rollen som projektledare på Svenska Dagbladet är Niklas Kierkegaard ansvarig för att skapa förutsättningar att samla in, sammanställa och tillgängliggöra kundinsikter.

Foto: Tomas Oneborg/SvD

Schibsteds säkerhetsansvarige, Niklas Kierkegaard, går tillbaka till Svenska Dagbladet för att leda ett delprojekt i SvD:s förändringsarbete.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Niklas Kierkegaard har en mångårig bakgrund på Svenska Dagbladet. På tidningen har han haft en rad olika roller som reporter, nyhetschef, utrikeschef, administrativ redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare.

År 2018 lämnade han SvD för att bli säkerhetschef i Schibsteds svenska verksamhet, men nu återvänder han alltså till tidningen. Uppdraget blir att utveckla och fördjupa kontakten med läsarna.

LÄS OCKSÅ: Svenskans största satsning på tio år – här är planen

– Niklas Kierkegaard känner Svenska Dagbladet och våra läsare som få andra. Han har en bred erfarenhet från redaktionen, men han har också i sina olika chefsroller jobbat nära såväl prenumerationsförsäljningen som eventverksamheten i SvD Accent. Det bäddar för att projektet blir framgångsrikt, säger SvD:s publisher Anna Careborg.

SvD presenterades hösten 2019 ett stort förändringsarbete som ska pågå under tre år. Ambitionen är att flytta fokus från antalet digitala prenumeranter till antalet digitalt engagerade prenumeranter. Delprojektet Niklas Kierkegaard ska driva beskrivs ligga i gränslandet mellan redaktion, kundtjänst och analysteam.

LÄS OCKSÅ: SvD: ”Fokus på lojalitet”

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News