Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Newsfactory certifierar säljare

Publicerad: 9 november 2011, 12:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

Tidigare i år gick Newsfactory, tillsammans med andra etablerade aktörer, till angrepp mot oseriösa bilageförsäljare. Nu går de steget längre och väljer att certifiera sina säljare.


Som dagensmedia.se tidigare berättat blev problemet med de oseriösa bilageförsäljarna var så stora att Sveriges Annonsörer fann sig nödgade att gå ut med rekommendationer. Irritationen över säljarnas metodik var att de använde huvudtidningens varumärke som avsändare när de ringde upp. Annonsören som till exempel förväntade sig att synas i Dagens Industri, hamnade i stället i en annonsbilaga inuti tidningen.

Nu väljer Newsfactory att genom en internutbildning certifiera både sina tidningsförsäljare och sina bilageförsäljare.

– Vår bransch lever på sin kompetens och vi har länge tittat på olika möjligheter att kompetensutveckla på ett bra sätt, säger Simon Knudsen, teamledare för tidningar på Newsfactory.

Utbildningen leds av Thomas Juhrén, grundare av Smart Company och tidigare printchef på MEC.

– Thomas är en erkänt duktig medierådgivare med lång och gedigen erfarenhet. Det är viktigt för oss att utgå från kundsidan och den kan Thomas utan och innan.

Utbildningen var planerad redan innan debatten om de oseriösa bilageförsäljarna blossade upp.

– Ja, vi hade gjort det här i vilket fall men med bilageförsäljningen på tapeten kände vi att vi ville gå i bräschen. Timingen var läglig.

Andra nyheter hos Newsfactory är att företaget startar ett filialkontor i Östersund som ska hantera eftertextannonseringen. Bolaget lägger också beslag på säljuppdraget för Porsche Magasin.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.