Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

News International hindrade polisutredning

Publicerad: 20 Juli 2011, 07:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:04

News International satte medvetet käppar i hjulet för polisutredningen om telefonavlyssningarna. Det har kommittén för kultur, media och sport i det brittiska parlamentet kommit fram till.


Det var igår som bland annat Rupert Murdoch, hans son James Murdoch, Rebekah Brooks och två polischefer förhördes i det brittiska parlamentet.

I dag släppte kommittén som ledde utfrågningarna sin rapport och i den har man kommit fram till att News International medvetet satte käppar i hjulet för Scotland Yards utredning.

Enligt kommittén ska News Corp avsiktligen ha motarbetat Scotland Yard polisutredningen som skedde 2005-2006.

I förra veckan gick också Peter Clarke, den polis som ledde den första polisutredningen till hårt angrepp på News International.

– Om News International hade erbjudit oss någon form av meningsfullt samarbete iställt för de undanflykter som vi nu vet är lögner hade vi inte varit här i dag.

Kommittén har också kommit fram till att John Jayes, vice chef för Scotland Yard – som avgick i måndags – gjorde en allvarlig felbedömning när han valde att inte återuppta utredningen om avlyssningarna 2009.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.