torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

New York Times-redaktör får gå efter kritiserad tweet

Publicerad: 26 januari 2021, 07:46

Lauren Wolfes tweet om hur hon fick gåshud av att se den tillträdande presidentens plan landa på Joint Base Andrews har kritiserats.

Foto: Wikimedia Commons + Twitter

Två dagar efter att New York Times-redaktören Lauren Wolfe twittrat om hur Joe Bidens anländande gav henne gåshud fick hon lämna sitt jobb.

Ämnen i artikeln:

New York Times

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det var i förra veckan, när USA:s tillträdande president Joe Biden var på väg att installeras, som New York Times-redaktören Lauren Wolfe publicerade en bild på flygplanet han ankom med tillsammans med tillhörande text om hur hon fick gåshud.

Tweeten kritiserades, framför allt från högerhåll, och beskrevs av vissa som ett ”bevis” på att New York Times är partisk.

Kort därefter, två dagar senare, sparkades Lauren Wolfe från tidningen. New York Times har avböjt att kommentera saken, men talespersonen Danielle Rhoades Ha skriver i ett uttalande till Washington Post att det just nu sprids mycket felaktig information om bakgrunden till avskedet samt att det inte är en enskild tweet som motiverat det.

På New York Times har Lauren Wolfe arbetat på frilansbasis. Innan hon kom till tidningen jobbade hon bland annat på Guardian.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev