söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Nedskärningar på Bonnier News

Publicerad: 3 september 2018, 10:10
Uppdaterad: 4 september 2018, 13:45

Enligt uppgift till Dagens Media är det neddragningar på gång på Bonnier News. Foto: Janne Næss

Enligt uppgift till Dagens Media väntar neddragningar på Bonnier News.

Ämnen i artikeln:

Bonnier News

JN


Enligt flera källor nalkas nedskärningar på Bonnier News, där Dagens industri, Dagens Nyheter, Expressen och HD-Sydsvenskan ingår. Det är de "rörliga kostnaderna" som det ska skäras i, vilket enligt uppgift kommer att drabba arbetskraft från till exempel Marieberg Media. Omkring 20 tjänster ska enligt uppgift bort.

Så sent som förra veckan rapporterade Dagens Media om de nedskärningar som ligger i pipen på Bonnier Magazines & Brands, som bantar med 55 tjänster.

Expressen, som ingår i Bonnier News, redovisade 2017 ett resultat på 37 miljoner kronor, vilket är en klar minskning jämfört med föregående år, då resultatet landade på 42 miljoner kronor. Mellan 2015 och 2016 rasade resultatet dessutom rejält – från 88 miljoner till 42 miljoner kronor.

För syskontiteln Dagens Nyheter går  det däremot bättre. De digitala intäkterna ökade med 25 procent förra året, medan intäkterna från papperstidningen minskade med fyra procent. DN:s resultat ökade till 116 miljoner kronor, att jämföra med 101 miljoner 2016.

Dagens Media har sökt Anders Forsström som är fackordförande för journalisterna på Dagens Nyheter, samt varit i kontakt med Bonnier News vd Anders Eriksson som bett att få återkomma under dagen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev