Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Nedläggning för Riksdag & Departement - nu ett faktum

Publicerad: 25 September 2013, 13:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:33

Tidningen Riksdag & Departement läggs ned. Detta beslutade Riksdagsstyrelsen idag.


Tidningens överlevnad har länge varit i farozonen. Alternativ har förekommit men nu är beslutet att lägga ner Riksdag & Departement klart.

Beslutet att lägga ner tidningen kom efter att Rikdagsstyrelsen misslyckats med att hitta nya ägare till tidningen som ifjol gick med 4,4 miljoner kronor i förlust, meddelar Dagens Opinion.

– Vemodigt och trist, säger Nils Funcke, tidningens före detta chefredaktör.

Enligt Nils Funcke var Riksdag & Departement "den sista seriösa damsugaren av offentliga dokument".

– Inget undgick granskning, säger han.

Peter Eriksson (mp), ordförande i konstitutionsutskottet kallar även han beslutet "sorgligt", och ställer sig kritisk mot nedläggningen.

– Det är riktigt dåligt. Riksdag & Departement har visat att man har en betydelse i samhällsdebatten. Jag tycker att Riksdag & Departement kunnat komma med nyheter som ofta ingen annan gjort och fyller på så vis en roll, säger han till Dagens Opinion och fortsätter:

– Få journalister följer det dagliga riksdagsarbetet och förstår riksdagen, och hämtar därför rätt mycket information från Riksdag & Departement.

Gustav Thunander

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.